Informatie en advies over zonnedakpannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Fallback Image

Wanneer je naar het nieuws kijkt is het overduidelijk. We teren al heel lang in op onze voorraad fossiele brandstoffen. Steenkoolcentrales zijn bezig met het sluiten van hun deuren. Energiebedrijven zijn massaal op zoek naar een andere brandstof om hun energie mee op te wekken. Het is dan ook tijd dat we naar de toekomst gaan kijken. Wie dat doet kijkt omhoog en ziet daar de toekomst op het gebied van energievoorziening; de zon.

Tesla heeft het licht gezien

Tesla is een bedrijf wat enorm aan naamsbekendheid aan het winnen is. De volledig elektrische auto’s van Tesla zijn een hit, en de angst voor het onbekende bij klanten wordt steeds verder weg genomen. Wanneer je kijkt naar andere producten van Tesla zie je dat dit bedrijf een aantal innovatieve geniën heeft ingehuurd. Tesla is zich aan het richten op een markt die vraagt om innovatie; de energiemarkt. Het is niet voor niets dat Tesla in 2016 aankondigde met een zonnedak bezig te zijn.

Het verschil tussen zonnedakpannen en een Tesla zonnedak

Zonnedakpannen is een product wat eigenlijk al sinds een tijdje verkrijgbaar is. Het zijn dakpannen die je plaatst in plaats van normale dakpannen. Ze hebben de vorm van een traditionele dakpan en laten zich dan ook dakpansgewijs plaatsen op een dak. Ze zijn al sinds een tijd verkrijgbaar in de winkel en worden vooral gekocht door consumenten die de dakpannen op hun huis gaan vervangen door zonnedakpannen. Een Tesla zonnedak is een ander product. Dit benadert steeds meer een design dakbedekking. Het oogt niet als ene dakpan, maar eerder als een dakbedekking van lei. Het is dan ook geen alternatieve dakbedekking maar eerder een verrijking van je huis. De dakbedekking is van kwarts gemaakt met een beschermlaag er overheen. Een spectaculair fenomeen.

 

Tesla dakbedekking mag wat kosten
De dakbedekking van Tesla neemt zijn tijd voor het in de handel komt. De beelden van prototypen zijn naar buiten gekomen maar daar zullen we het voorlopig nog mee moeten doen. Dit alles belooft wat voor de prijs van Tesla dakbedekking. Voorlopig is er nog geen prijs beschikbaar, maar wel komen er prijzen naar buiten van andere producten die Tesla aan het ontwikkelen is. De Tesla Powerwall is een thuis accu die je kan gebruiken om alles in je huis op te laten werken. Deze slaat ook alle energie op die het Tesla zonnedak voor je genereert. Voor een dergelijk staaltje techniek ben je ongeveer 5000 euro kwijt. Het is momenteel enkel in Amerika te koop voor 5500 dollar.

Hoeveel kosten zonnepanelen

We kunnen dus nog geen prijsopgave geven van Tesla dakbedekking. Wel weten we inmiddels behoorlijk wat af van de prijzen van zonnepanelen. We hebben een aantal generaties zonnepanelen voor je op een rijtje gezet en kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Traditionele zonnepanelen van de meest recente generatie Per 10 vierkante meter, inclusief installatie 6000 euro
Built in zonnepanelen Per 10 vierkante meter, inclusief installatie 7500 euro
Zonnedakpannen Per 10 vierkante meter, inclusief installatie 11000 euro
  • Wanneer je echt niet meer kan wachten. Heb je gehoord van de nieuwste generaties zonnepanelen en wil je echt niet meer wachten met het kopen van een zonnedak, dan is het een verstandig idee om nu je slag te slaan. De zonnedakpannen die momenteel verkrijgbaar zijn hebben een resultaat wat al wetenschappelijk bekend is. Je weet wat je koopt en daarnaast weet je wat het je zal gaan opleveren. Traditionele dakpannen vervangen voor zonnedakpannen is dan ook een goed idee. Je hebt voor nu het nieuwste van het nieuwste.
  • Wanneer je nog even wil wachten op Tesla. Gezien de kosten van de Tesla producten die nu op de markt komen kan je ongeveer een berekening maken van wat Tesla zonnedak je zal gaan kosten. Het innovatieteam wat druk bezig is moet zich straks gaan terugverdienen. Het is dus – wanneer je echt een Tesla fan bent – de moeite waard om hard door te sparen en straks de echte Tesla dakbedekking te kopen. Je betaalt nu nog wat meer voor je energienota maar dat heb je er vast voor over.

Praktische bespaartips

Tesla dakbedekking zal straks waarschijnlijk de hoofdprijs gaan kosten. Het is dan ook goed om onderstaande bespaartips ter harte te nemen.

  • Doe mee met een voorregistratie. Tesla zonnedak is een product wat al vrij snel uitverkocht zal zijn wanneer het op de markt komt. Zie je een gelegenheid om deel te nemen aan een voorregistratie, laat die kans dan niet aan je voorbij gaan. Vaak kan je voor een aantrekkelijk bedrag inschrijven op dit innovatieve hoogstandje.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Wil jij weten wat voor zonnedak je nu al kan kopen terwijl er nog op Tesla wordt gewacht; dan is het een goed idee om offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan behoorlijk oplopen tot wel 30 procent. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat een groot deel van het aanleggen van zonnepanelen en zonnedaken nog steeds uit arbeidsloon bestaat.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?