Informatie en advies over zonnedakpannen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Fallback Image

Het klimaat is aan het veranderen, dat is een ieder wel bekend. Wie maar naar buiten kijkt in de zomer ziet dat pittige perioden met hittegolven worden afgewisseld met hagelbuien en tropische regenbuien. Het is niet voor niets dat iedereen de noodzaak inziet van het veranderen van ons stookgedrag. De CO2 uitstoot moet drastisch naar beneden. Daar draagt een ieder zijn steentje aan bij. Niet alleen huishoudens doen alles om te besparen; ook bij elektriciteitscentrales wordt de kolen- en gaskraan dichtgedraaid. Het is tijd dat we ons gaan richten op een andere vorm van energie; die van de zon.

Waarom zonnepanelen niet op ieder dak passen

Ons huis kent op het gebied van woningen heel veel bouwstijlen. Voorheen kenden we alleen het puntdak met dakpannen. Tegenwoordig komen daken in alle soorten en maten voor. Dakpannen zijn er nog steeds veel, maar ook bitumineuze dakbekleding is mateloos populair. Dit is een dakbedekking die niet alleen bij daken met platte daken wordt gebruikt. Ook puntdaken en alternatief gevormde daken worden voorzien van een bitumen dakbekleding. Wil je een dergelijk dak gaan voorzien van zonnepanelen dan heb je daar een lastig karwei aan.

Solar shingles als oplossing

Shingles zijn al sinds jaren bekend als dakbedekking. In de vorm van bitumen rollen zijn ze steeds vaker te vinden op huizen en schuurtjes. Als een soort dakpannen vind je ze op rijtjeswoningen terug als de dakbedekking van de toekomst. Het lag dan ook voor de hand. De ontwikkelaars van zonnepanelen hebben de shingle als voorbeeld genomen en hier een solar shingle voor ontwikkeld. Solar shingles zijn zonnepanelen maar dan zodanig klein en gemakkelijk plaatsbaar dat ze op ieder dak passen.

Wat zijn de kosten van solar shingles

Solar shingles zijn momenteel nog niet volop in ons eigen land te koop. De komende jaren zullen ze hun opmars gaan maken naar Nederlandse daken, maar nu zullen we nog moeten wachten. We hebben dus ook geen prijzen van solar shingles in ons eigen land. Wel kunnen we kijken naar solar shingles in Amerika. We komen dan tot een aantal bevindingen. We hebben ze op een rijtje gezet zodat je ze kan vergelijken met andere zonnepanelen.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Zonnepanelen, traditioneel, zoals ze nu ontwikkeld zijn Per 10 vierkante meter Tussen 4000 en 4200 euro
Built in zonnepanelen, ingebouwd in 4 dakpannen Per 10 vierkante meter Tussen 5000 en 5200 euro
Solar shingles en zonnedakpannen Per 10 vierkante meter Tussen 7000 en 11000 euro

 

  • Als je alleen wil besparen op je energierekening. Is jouw doel om te besparen op je energierekening maar wil je verder geen uiterlijke waarde toevoegen aan je woning, dan is het nog steeds de verstandigste keuze om zonnepanelen aan te schaffen. Je weet in dat geval heel zeker dat je een hoog rendement krijgt. Daarnaast weet je ook zeker dat je er niet teveel voor zal betalen. Zonnepanelen zijn namelijk steeds meer een betaalbaar alternatief aan het worden.
  • Als je jouw woning wilt verfraaien en de waarde wilt verhogen. Is het jouw doel om niet alleen te besparen op je energierekening, maar ook een verfraaiend aspect toe te voegen aan je woning; dan zijn solar shingles een heel goede keuze. Ze geven je huis een heel eigen karakter en ogen als een dak van lei. Het materiaal waar de shingles van gemaakt zijn – kwarts – is een verrijking van je huis. Je bespaart dan ook niet alleen energie met solar shingles. Je verhoogt de waarde van je huis.

Hoe is het prijskaartje van solar shingles bepaald

Hoeveel jij betaalt voor solar shingles bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw huishouden. Een klein huishouden van twee personen zal een lager energieverbruik hebben dan een groot huishouden van 4 of meer personen. De grootte van jouw huishouden bepaalt je energiebehoefte. Jouw energiebehoefte bepaalt hoeveel solar shingles er nodig zijn om jouw huis van energie te voorzien. De prijs wordt daar dus door bepaald.
  • Keuze 2: Hoeveel procent van je energiebehoefte laat jij vullen met solar shingles. Wil jij in het volledige elektriciteitsverbruik van je huis gaan voorzien met solar shingles; in dat geval zal je behoorlijk wat solar shingles moeten laten plaatsen. De kans is groot dat je hele dak wordt voorzien van solar shingles en dat je dan nog niet genoeg hebt. Wil je echter een gedeelte – bijvoorbeeld 75 procent – invullen met zonne-energie; dan kan je een gedeelte van je dak met solar shingles laten bekleden. Je betaalt dan nog een klein deel extra aan het energiebedrijf maar je hebt toch een leuk aandeel zonne-energie tot je beschikking.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van solar shingles door offertes op te vragen. Dit doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan – aangezien een groot deel van de prijs van zonnepanelen en solar shingles nog steeds bestaat uit arbeidsloon – oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?